Open Blik

Veel ondernemers doen waar ze bedreven in zijn en niet per se wat ze willen doen. Er liggen frisse plannen en ideeën op de plank, maar het komt er maar niet van. Want: waar begin je? Met het uitwerken van het idee, financiering regelen of toch voor zekerheid van vandaag gaan en de plannen laten liggen? Duurzaam innoveren staat voor het realiseren van ambitie. Ambitie om onderscheidend te zijn én te blijven. Bureau Open Blik helpt je graag met het concreet maken van die ambitie.

Rob Jansen (1976) heeft een passie voor het verbinden van mogelijkheden en ambities van mensen en organisaties. Creativiteit heeft daarin een belangrijke rol, omdat verbeeldingskracht een gezamenlijke taal creëert. Tegelijk is een scherpe analyse van strategisch belang om uitgangspunten, koers en tempo van verandering te bepalen, om daarmee aan te zetten tot vernieuwing.

“Tijdens mijn studie Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool (2003) kwam ik tot het inzicht “alles is ontwerpen”. Het ontwerpen van een product of proces, maar ook het schrijven van een artikel, het voeren van een gesprek en keuzes in je loopbaan. Na een jaar als procesontwerper bij Koppert, ben ik als projectmanagement assistent bij ARCADIS begonnen (2005). Wat ik daar al snel leerde is dat inventie én implementatie samen succesvolle innovatie maken. Daarbij is de ‘harde’ kant van de implementatie is het halve verhaal; succes is in hoge mate afhankelijk van acceptatie door mensen. In mijn master Culture & change (2012) leerde ik dit duiden als veranderbereidheid en raakte ik geïnteresseerd in de rol van leiderschap hierin.

In januari 2014 ben ik gestart met Bureau Open Blik. Gericht op het vernieuwen door verbinding werk ik met verschillende opdrachtgevers aan vaak innovatieve projecten.”

http://nl.linkedin.com/in/rcmjansen